Babi
Panggang (recept oma Pieters)
Een stuk buikspek met
zwoerd, babi panggang kruiden (5 spices), knoflook, zout, citroen,
vetsin.
Kruiden oeleken en
aanlengen met beetje water. Het buikspek insnijden, maar het zwoerd moet
wel heel blijven. Het vlees met de boemboe insmeren en nachtje laten
intrekken. Dan in de oven met het vel onder gaar laten worden.
Vervolgens zwoerd naar boven en onder de gril (of op de BBQ) tot het vel
knapperig is geworden. (Dit laatste is een kunst, sommigen zeggen dat je
het vel met jenever moet insmeren en anderen beweren dat inwrijven met
bakpoeder het vel lekker knapperig zal maken).
Saus: tomatenpuree,
tomatenketchup, suiker, taotjo, sambal oelek, knoflook.
Knoflook, sambal en de taotjo oeleken en
aanbraden. Dan de rest erbij en even laten sudderen. Op smaak maken en
eventueel binden met maizena..
Kijk voor meer recepten even op de pagina de Rantang.