12/24/02

Home
Favorieten
Keramiek galerij
Reacties

 

 


Tineke Pieters is een relatieve nieuwkomer in de keramiek. Voorheen heeft zij voornamelijk in het platte vlak gewerkt (aquarel, pastel, zijdeverven en zeefdruk), maar na een kennismaking met de Afrikaanse beeldhouwkunst heeft zij interesse gekregen voor meer driedimensionale vormen van expressie. Vooral het directe fysieke contact met het materiaal en de daaruit voortvloeiende interacties geven aanleiding tot verrassende en onverwachte nieuwe richtingen.

Na een sterk figuratieve periode en een fase waarin strakke lijnen de boventoon voerden, kenmerkt het huidige werk van Tineke zich door robuuste bewerkte organische vormen met zware glazuren. Alle objecten zijn met de hand opgebouwd, wat ze in tegenstelling tot gedraaide objecten een groter individueel karakter geeft. Het zijn unieke voorwerpen met ieder een eigen kracht die hun plaats in de ruimte opeisen.

Op deze site zijn naast toegepaste vormgeving ook objecten te zien die zich hebben losgemaakt van louter functionaliteit en bruikbaarheid

 

Home | Favorieten | Keramiek galerij | Reacties

This site was last updated 12/24/02