20-01-13

 Home
de Rantang
Leuk, leuker, leukst
Goena Goena
Waar ik woon
Reacties

 

 

 

Laatste update  20-01-13

 

 

Ik woon in de Noordoostpolder, vlak tegen het voormalige eiland Schokland. Sinds de drooglegging van de polder is het eiland op sommige plaatsen wel twee meter gezakt. Om dit proces een halt toe te roepen en de archeologische vondsten in de bodem te conserveren is men begonnen met een vernatting rond het eiland. Op deze pagina zullen regelmatig foto's van dit vernattingsproces worden getoond.

Het gebied is door de UNESCO geplaatst op de lijst van werelderfgoederen tussen o.a. de piramides van Gizeh en de Borubudur en wie ben ik om zo'n grote organisatie tegen te spreken. Het is heerlijk landelijk wonen zonder kabeltv en zonder rioolaansluiting. Voordat ik me in de polder vestigde, had ik geen idee wat er te koop was. Nu kan ik iedereen die van cultuurhistorie en natuur houdt aanbevelen (niet allemaal tegelijk) om eens langs te komen.

Voor liefhebbers van primitief wonen nog enkele plaatjes van een periode zonder riool en kabeltv. Ik heb namelijk gemerkt dat een aantal nu middelbare heren en dames met vochtige ogen terugdenken aan Sorong, Nederlands Nieuw Guinea.
Daarom wat beelden uit het archief van mijn vader betreffende SORONG 1952-1959

Share |

 

Omgeving

De vernatting rond Schokland

De Toean Tjčbok

Zilveren Big 2003

Allemaal beestjes

Sorong, Nederlands Nieuw Guinea, jeugdherinneringen 1952-1959

Nieuw Guinea, op zoek naar olie

Home | de Rantang | Leuk, leuker, leukst | Goena Goena | Waar ik woon | Reacties